donderdag 12 november 2015

Met grote kracht komt de volledige onverantwoordelijkheid

Het heeft 32 jaar geduurd maar na de film 'The Meaning of Life' uit 1983 zijn de overgebleven leden van Monty Python weer samen in een film te zien, of eigenlijk te horen. In "Absolutely Anything" zijn de heren namelijk als buitenaardse wezens te horen. Python lid Terry Jones is verantwoordelijk voor het verhaal en de regie, wat hij al 19 jaar niet meer had gedaan voor een film.
Een groep buitenaardse wezen ( de Pythons ) zijn van plan om de aarde te vernietigen maar geven de planeet nog één kans. Aardbewoner Neil Clarke ( Simon Pegg ) krijgt de superkracht om simpelweg alles te kunnen doen om het lot van aarde te bewijzen. Maar wat doe je, als je alles kan doen ? Laat je je hond Dennis ( Robin Williams ) praten of je buurvrouw Catherine ( Kate Beckinsale ) verliefd op je worden ?
Het plot van de film lijkt een beetje op 'Bruce Almighty' maar heeft veel Monty Python achtige humor. Pegg is weer helemaal in zijn element en Beckinsale is wederom uiterst charmant.
Helaas was dit de laatste film van Robin Williams en waarschijnlijk ook de laatste keer dat alle leden van Monty Python samen in een film te zien zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten