zaterdag 7 november 2015

Helden worden niet veel groter...

Het Marvel universum wordt de laatste tijd steeds meer uitgebreid en nieuwe karakters uit de stripboeken worden naar het grote scherm gebracht, hoe klein ze ook zijn. Dit laatste is wel heel letterlijk in "Ant-Man" uit 2015 van regisseur Peyton Reed ( Yes Man ).
Dr. Hank Pym ( Michael Douglas ) heeft een technologie ontwikkeld om objecten en mensen te verkleinen maar wil dit niet uit handen geven om te voorkomen dat het bij de vijand terecht komt. Jaren later heeft zijn protegee Darren Cross ( Corey Stoll ) een manier gevonden om de technologie te gebruiken voor slechte zaken. Pym zoekt daarom een opvolger die de nieuwe technologie kan stelen. Scott Lang ( Paul Rudd ) is een inbreker die zijn leven wil beteren, en hij krijgt van Pym de kans om te veranderen in een superheld.
De film is een origine verhaal en bevat daarom veel info, maar dit staat de actie, humor en avontuur zeker niet in de weg. Rudd is goed gecast als Lang, al is het in het begin wat wennen om hem als tough guy te zien. Douglas laat zien dat hij de focus nog steeds kan stelen en er zijn mooie bijrollen voor Evangeline Lilly, Bobby Cannavale en een absoluut hilarische Michael Pena.
Dit is een mooi begin die doet uitzien naar meer van de kleine held.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten