maandag 16 november 2015

Het ging nooit alleen maar over de diamanten

Stephen S. Campanelli is één van de beste Steadicam operators in America en heeft al aardig wat topfilms op zijn naam staan zoals 'The Patriot', 'Mystic River', 'Gran Torino' en 'American Sniper'. In 2015 kwam hij met zijn eerste film als regisseur uit, "Momentum" en je zou dan ook bijzondere camera bewegingen verwachten, maar helaas nam hij zelf de camera niet in handen.
Na een bankoverval waarbij diamanten zijn gestolen word de partner van Alex ( Olga Kurylenko ) door een sinistere hitman Mr. Washington ( James Purefoy ) vermoord omdat naast de diamanten ook een usb stick is gestolen met belastend materiaal van een Amerikaanse senator ( Morgan Freeman ). Nu is Alex het doel en volgt een waar kat en muis spel.
De film begint sterk met een aantal goede actiescènes en achtervolgingen en de film heeft het eerste deel met recht momentum, maar valt dan een beetje uit elkaar en zeker ook qua momentum. Het verhaal is niet al te veel omvattend en dit gaat na verloop van tijd storen. De personages doen ook dingen die niet echt logisch zijn en ook het verhaal niet echt vooruit helpen met als conclusie een zeer slap einde wat doet vermoeden dat er een vervolg zal komen, maar laten we hopen van niet.
Kurylenko doet haar best in de hoofdrol, maar het is veel interessanter om naar de tegenstander Purefoy te kijken en je wil bijna liever dat hij wint dan dat zij dat doet. En vooral de zeer standaard cameravoering had toch een stuk beter gekund met een cameraman als regisseur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten