vrijdag 20 november 2015

Hoop zit heel erg diep

Ieder jaar sterven er 12:000 mijnwerkers over de hele wereld, en voor 33 mijnwerkers leek dat ook het enig lot in 2010, maar door hoop en doorzettingsvermogen werd het onmogelijke, mogelijk zoals we kunnen zien in "The 33" uit 2015 van regisseur Patricia Riggen.
Het verteld het verhaal van de 33 mijnwerkers waaronder Mario Sepulveda ( Antonio Banderas ) en Don Lucho ( Lou Diamond Phillips ) die 69 dagen, 700 meter onder de grond opgesloten zaten nadat een mijn in Chili was ingestort. Minister van mijnen Laurence Golborne ( Rodrigo Santoro ) doet er alles aan om de mannen te bevrijden en dit terwijl hij de eerste dagen niet eens weet of ze nog in leven zijn. Hij krijgt de hulp van boorexperts Andre Sougarret ( Gabriel Byrne ) en Jeff Hart ( James Brolin ).
De film zit goed in elkaar en voor de eerste periode waarin het boven nog onzeker is of de mannen nog leven en waarin de mannen beneden er alles aan moeten doen om te overleven is zeer sterk. De film is niet geromantiseerd en dit komt het zeker ten goede. Het verteld gewoon een zeer sterk verhaal van hoop, doorzettingsvermogen, geloof en geluk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten