donderdag 19 november 2015

Verwacht weer het onmogelijke

Inmiddels zijn er 5 'Mission: Impossible' films gemaakt met Tom Cruise in de hoofdrol. Voor iedere film kiest Cruise weer een nieuwe regisseur uit. In 2000 was het de beurt aan John Woo voor "Mission: Impossible II".
Geheim agent Ethan Hunt ( Tom Cruise ) heeft de missie om de genetisch gemodificeerd ziekte Chimera te vinden en te vernietigen. Hierbij moet hij het opnemen tegen zijn voormalige collega Sean Ambrose ( Dougray Scott ). Hunt schakelt de hulp in van de dievegge Nyah ( Thandie Newton ) om in de organisatie van Ambrose te infiltreren.
De actiescènes in dit tweede deel hebben een zeer hoog Hong Kong gehalte, wat natuurlijk logisch is met John Woo aan het stuur. Dit zorgt voor een zeer verfrissende kijk op het genre. Cruise laat nog meer zijn voorliefde voor stunts zien en doet een aantal halsbrekende caperiolen en dit zorgt ervoor dat je dicht bij het karakter blijft en niet uit de film raakt door stuntmannen die het duidelijk overnemen. Qua verhaal zit er niet heel veel plot in, maar de actie en visuele stijl maakt veel goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten