donderdag 26 november 2015

Liefde is alles wat je nodig hebt

Dat ze al op zeer jonge leeftijd een zeer sterke actrice was liet Dakota Fanning zijn in "I am Sam" uit 2001 waar ze als zevenjarige zich weet staande te houden tussen acteurs als Sean Penn, Michelle Pfeiffer en Laura Dern.
De mentaal gehandicapte Sam ( Penn ) blijft achter met een baby als de moeder na de geboorte ervandoor gaat. Samen met de hulp van zijn vrienden en buurvrouw voet hij Lucy ( Fanning ) op, maar als ze ouder wordt en haar intelligentie groter wordt dan haar vader gaat het problemen opleveren en wordt ze uit huis gezet. Sam moet nu vechten voor Lucy en krijgt uiteindelijk de hulp van de harteloze advocaat Rita ( Pfeiffer ) om Lucy terug te krijgen van haar nieuwe pleegouders waaronder Randy ( Dern ).
Regisseur Jessie Nelson haalt topprestaties uit al haar acteurs en maakt dit tot een zeer warm en emotioneel verhaal. De combinatie van Beatles liedjes die door eigentijdse artiesten worden vertolkt vormen nog een deeltje van de puzzel die dit tot een zeer compleet geheel maken.
Penn is zeer overtuigende in zijn mentale handicap dat je af en toe gaat twijfelen of je wel naar een acteur zit te kijken en Fanning laat zien dat ze als 7 jarige al de ziel van een 40 jarige heeft in haar acteren maar dit weet te combineren met het onschuldige en vertederende van een kind.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten