dinsdag 10 november 2015

Wat als je toekomst het verleden is

Ronald D. Moore begon zijn loopbaan als schrijver en later producent van 'Star Trek: The Next Generation , Deep Space Nine en Voyager'. In 2004 ontwikkelde hij samen met Glen A. Larson zijn eigen show met de remake van 'Battlestar Galactica'. Sinds 2014 is hij alleen de ontwikkelaar van de serie "Outlander" naar de boeken van Diana Gabaldo.
Claire Randall ( Caitriona Balfe ) is een oorlogsverpleegster uit 1945 die na de oorlog met haar man Frank ( Tobias Menzies ) naar Inverness in Schotland reizen om weer tot elkaar te komen. Als ze op een avond alleen naar een stenen cirkel gaat wordt ze plotseling getransporteerd naar 1743 waar ze zich in een strijd tussen Engelsen en Schotten bevind en word opgenomen door de Schotse MacKenzie Clan waar ze valt voor de ruige Jamie ( Sam Heughan ).
Alles aan deze show klopt. De casting is geweldig en er is met recht gekozen voor niet al te bekende gezichten om een authentiek beeld te schetsen. De kleding is perfect en ook de locaties in de highlands van Schotland zijn adembenemend. De muziek en Schotse Gaelic taal maken het geheel compleet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten