zondag 1 november 2015

Geheimzinnig. Gevaarlijk ... Altijd leven op het randje.

Acteur Timothy Dalton was de vierde acteur die in de huid kroop van geheim agent 007 en hij deed dit voor twee films waarvan de eerste "The Living Daylights". Dalton zou eigenlijk Sean Connery opvolgen, maar producent Albert R. Broccoli vond hem toen nog te jong, maar in 1987 was het dan eindelijk zo ver.
James Bond ( Dalton ) moet de Top Sovjet Generaal Koskov ( Jeroen Krabbé ) helpen overlopen, maar nadat deze zijn informatie heeft gegeven word hij weer gevangen genomen. Bond moet vervolgens naar Afghanistan om wapenhandelaar Brad Whitaker ( Joe Don Baker ) te stoppen voor hij een derde wereldoorlog start.
Dalton liet weer een andere kant zien van Bond dan we van zijn voorgangers te zien kregen en was zo een fijne toevoeging voor het karakter. Als Bond acteurs wordt Dalton vaak over het hoofd gezien omdat hij de rol maar twee keer speelde, maar hij ligt wel heel dicht bij het karakter uit de boeken. De film valt ook op doordat het de laatste was die de koude oorlog tussen Amerika en Rusland liet zien en de Nederlandse inbreng met Krabbé blijft toch altijd een beetje chauvinistisch. Waarschijnlijk één van de meest ondergewaardeerde Bond films.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten