zondag 8 november 2015

Wij zijn hier nog steeds...

Damon Lindelof stond samen met J.J. Abrams aan de basis van het succes van de serie 'Lost' maar in 2014 kreeg hij de kans om zijn eigen serie te maken en zo ontstond "The Leftovers" naar een boek van Tom Perrotta.
Op 14 oktober verdwijnt 2 % van de wereldbevolking op mysterieuze wijze, in het dorp Mapleton verdwenen 100 mensen. Nu drie jaar later moet de plaatselijke bevolking hier nog steeds mee leren leven. We volgen de levens van o.a. politiechef Kevin ( Justin Theroux ) die alleen woont met zijn dochter Jill ( Margaret Qualley ) nadat zijn vrouw Laurie ( Amy Brenneman ) zich bij een cult heeft aangesloten onder leiding van Patti ( Ann Dowd ) en Priester Matt ( Christopher Eccleston ) en zijn zus Nora ( Carrie Coon ).
De serie is net als Lost heerlijk mysterieus en laat het publiek continue met vragen zitten en het is nog maar afwachten of er ooit antwoorden komen. De serie is wel iets rauwer en donkerder, maar dit past goed bij het verhaal. Over de hele lijn is het acteerwerk zeer sterk en blijft groeien naarmate het seizoen vordert. Inmiddels is het tweede seizoen bezig waar het verhaal niet meer is gebaseerd op het boek van Perrotta, dus echt nieuw materiaal is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten