zondag 25 januari 2015

Als de lichten uit gaan breekt de strijd los.

Na het succes van 'Night at the museum' uit 2006 wilde de film studio al snel dat er een vervolg werd gemaakt, maar regisseur Shawn Levy en hoofdrolspeler Ben Stiller kwamen eerst bij elkaar om een goed verhaal te bedenken voordat ze toestemden met een vervolg. En dat verhaal bleek er te zijn want in 2009 kwam "Night at the Museum: Battle of the Smithsonian" uit.
Larry Daley ( Stiller ) is geen nachtwaker van het museum meer maar heeft een eigen bedrijf dat handige hulpmiddelen maakt. Als hij weer een keer naar het museum gaat blijkt het gesloten wegens renovatie en vernieuwing. De museumstukken worden opgeslagen in het grootste museum ter wereld. Het geheime tablet dat ervoor zorgt dat alles tot leven komt gaat per ongeluk ook mee en Larry infiltreert het Smithsonian om het terug te halen omdat niet alleen goede stukken tot leven zijn gekomen, maar ook de slechte Kahmunrah ( Hank Azaria ) die samen met Al Capone, Napoleon en Ivan the Teribble de wereld wil veroveren. Gelukkig krijgt Larry de hulp van Amelia Earhart ( Amy Adams ) en ontdekt hij dat nachtwaker zijn echte passie is.
Dit tweede deel is een mooie opvolging van de eerste, met genoeg van de oude karakters en gelukkig ook heel veel van nieuwe karakters. Een mooie film voor jong en oud, kinderen zullen de lollige humor geweldig vinden en volwassenen zullen lachen om de vele inside grappen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten