maandag 12 januari 2015

Voor de films was er de serie

Voordat Simon Pegg en Edgar Wright samen films maakten zoals 'Hot Fuzz', 'The World's End' en 'Shaun of the Dead' werkten ze samen aan de Britse comedyserie "Spaced". Pegg als schrijver en hoofdrolspeler ( samen met de andere schrijver Jessica Hynes ) en Wright als regisseur.
In de serie doen Daisy ( Hynes ) en Tim ( Pegg ) zich voor als stel zodat ze een appartement kunnen huren van landbaas Marsha ( Julia Deakin ). Beneden woont kunstenaar Brian ( Mark Heap ) en ook de Mike ( Nick Frost ), de beste vriend van Tim, komt geregeld over de vloer.
De serie heeft twee seizoenen gedraaid en er zijn in totaal 14 afleveringen gemaakt. Ieder aflevering zit boordevol met referenties en odes aan film, tv, muziek, games en comics zoals Star Wars, The Matrix, Evil Dead, Tomb Raider en The Shining, die zelfs voor een oplettende kijker vaak te snel voorbij gaan. De serie ziet er geweldig uit, en hier bleek al het talent van regisseur Wright, die hij verder heeft ontwikkeld in de films. Jarenlang hebben de echte fans van Spaced gesmeekt om een nieuw seizoen, maar helaas het is er nooit meer van gekomen. Wel hebben veel van de Spaced acteurs een rolletje gespeeld in één of meerdere films van de heren.
Kortom, als je de films leuk vind, dan is deze serie echt een absolute aanrader.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten