dinsdag 27 januari 2015

Het beschermen van degenen die ze vrezen

Als een film over superhelden begint met een scene in een concentratiekamp, heb je als kijker meteen door dat je niet naar een standaard comic-book film gaat kijken. "X-Men" uit 2000 van regisseur Bryan Singer is namelijk gegrond in de echte wereld en wil daar ook zoveel mogelijk onderdeel van uitmaken. De personages mogen dan bijzondere gaven hebben, de wereld waar ze in leven is niet anders dan de onze.
Mutanten Rogue ( Anna Paquin ) en Wolverine ( Hugh Jackman ) belanden in de school voor jongen mutanten onder leiding van Professor Xavier ( Patrick Stewart ). Daar ontmoeten ze andere mutanten als Jean Grey ( Famke Janssen ), Storm ( Halle Berry ) en Cyclops ( James Marsden ). Ondertussen voelt Magneto ( Ian McKellen ) een oorlog tussen mensen en mutanten aankomen en hij bedenkt een duivels plan waar hij de kracht van Rogue wil gebruiken om mensen in mutanten te veranderen.
Singer haalt de film uit de comic-book sfeer en brengt hem tot leven in een origineel verhaal over vooroordelen, haat en angst. Dit is een film die zowel de fans van de boeken zal aanspreken ( hoewel deze misschien de felgekleurde pakjes zullen missen ) als filmliefhebbers. Een sterk begin van een reeks films, die nog niet ten einde zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten