maandag 26 januari 2015

Heb uw buurman lief

Dat Bill Murray ook overweg kan met tragikomische rollen liet hij al zien in 'Lost in Translation' maar met "St. Vincent" doet hij hier nog eens een schepje bovenop.
Vincent ( Murray ) is een oude zwartgallige, alcoholistische Vietnam veteraan zonder geld en zonder toekomst. Maar er veranderd iets als zijn nieuwe buurvrouw ( Melissa McCarthy ) een oppas nodig heeft voor haar zoon Oliver ( Jaeden Lieberher ),en Vince bereidt is dit te doen voor een vergoeding. Er ontstaat een onverwachte vriendschap tussen Vincent en Oliver waar beide een zekere behoefte aan hebben.
Murray laat nog meer van zijn kracht als acteur zien in deze film met een zeer groot bereik. Ondanks dat hij een vervelende oude vent is, ga je toch ontzettend om hem geven en wint hij uiteindelijk je hart. Ook Melissa McCarthy, die normaal meer op de lach speelt, zet een geweldige rol neer met zeer veel diepgang. Daarnaast zijn er mooie bijrollen voor Chris O'Dowd als de katolieke leraar Brother Geraghty en Naomi Watts als de Russische zwangere prostitué Daka.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten