vrijdag 2 januari 2015

Is het echt? of is het een droom?

Twee jaar voordat de Paul Verhoeven film 'RoboCop' als remake uitkwam, draaide een andere Verhoeven film remake in de bioscopen, namelijk "Total Recall" uit 2012.
Fabrieksarbeider, Douglas Quaid ( Colin Farrell ), begint te vermoeden dat hij een spion is nadat een bezoek aan Rekall - een bedrijf dat zijn klanten voorziet van geïmplanteerde valse herinneringen aan een leven dat ze graag willen leiden - compleet misgaat en hij op de vlucht moet. Zijn vrouw Lori ( Kate Beckinsale blijkt zijn vrouw niet te zijn, en de mysterieuze vrouw Melina ( Jessica Biel ) uit zijn dromen blijkt echt te zijn.
Als alleenstaande film is deze nieuwe versie van Total Recall een zeer vermakelijke film, met strakke actie, geweldige cameravoering en sterke rollen. Regisseur Len Wiseman ( Underworld ) brengt ook een aantal leuke odes aan de film uit 1990.
Maar als je hem vergelijkt met het origineel dan haal hij het er niet bij. De humor die Verhoeven in de film bracht, het geweld, het feit dat Mars en mutanten een grote rol speelden en de heerlijke oneliners van Schwarzenegger ontbreken allemaal aan deze versie en die zorgden er toch voor dat het geen standaard Sci-fi film werd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten