zondag 18 januari 2015

Je kunt de dood niet bedriegen.

In horror films is originaliteit vaak ver te zoeken en daarom is het altijd een verademing als men eens een nieuw concept bedenkt. Het verhaal van de film "Final Destination" uit 2000 was eigenlijk bedoelt als een verhaal voor de serie 'The X Files", maar bleef op de plank liggen totdat regisseur en schrijver James Wong het oppakte en omzette naar een film.
Alex Browning ( Devon Sawa ) staat op het punt om een vliegtuig te pakken naar Frankrijk als hij een visioen heeft dat het vliegtuig ontploft. Hij verlaat met een groep studenten het vliegtuig en het blijkt inderdaad te ontploffen. Maar de dood troef je niet zomaar af en heeft het voorzien op de studenten die hij stuk voor stuk te pakken neemt.
De film heeft een origineel plot, een goede cast en blijft spannend tot het einde. De kracht is dat de dood niet als persoon wordt neergezet, maar met kleine hints zoals schaduwen en wind en dat er geen moordwapens werden gebruikt, maar allerlei dagelijkse voorwerpen.
Inmiddels zijn er al 4 vervolgfilms gemaakt met hetzelfde concept dus een echte laatste bestemming is misschien nog niet bereikt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten