zondag 11 januari 2015

Neem nooit het masker af

Na nieuwe leven in het piraten genre te hebben geblazen met de 'Pirates of the Caribbean' films, blies regisseur Gore Verbinski nieuw leven in de westerns. Eerst met de animatiefilm 'Rango' uit 2011 en daarna met "The Lone Ranger" uit 2013.
De film is gebaseerd op het gelijknamige radiohoorspel uit de jaren 30 die daarna van 1949 t/m 1957 als tv serie te zien was en verteld het verhaal van advocaat John Reid ( Arnie Hammer ) die na de dood van zijn ranger broer zelf ook als dood wordt achtergelaten. Indiaan Tonto ( Johnny Depp ) vindt hem en op aandringen van een mysterieus wit paard helpt hij hem om de gemaskerde Lone Ranger te worden die gerechtigheid kan brengen aan de moordenaar van zijn broer.
Verbinksi weet net als met de pirates films een geweldige sfeer en tijdsperiode neer te zetten. Je kan duidelijk zien dat veel van de stunts en de sets echt zijn en niet snel wordt gegrepen naar CGI en dat komt de film absoluut ten goede. Depp zet weer een geweldig karakter neer en steelt in elke scene de show. Dit is wat film moet zijn, een goed verhaal, geweldige beelden, een perfecte combinatie van actie, comedy, heerlijk bad guys en geweldige good guys.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten