donderdag 29 januari 2015

Mogen de kansen altijd in jouw voordeel zijn

De verfilming van boeken voor jong volwassenen is momenteel zeer populair. Een goed voorbeeld is de verfilming van de Hunger Games boeken van Suzanne Collins. In 2012 kwam de eerste film uit, "The Hunger Games" van regisseur Gary Ross ( Pleasantville ).
In een dystopische toekomst, is de totalitaire natie van Panem verdeeld over 12 districten en het Capitool. Elk jaar worden twee jongeren geselecteerd uit de districten om deel te nemen aan de Hunger Games. Dit via de TV uitgezonden spel vind plaats in een speciale arena waar de 24 kandidaten moeten vechten op leven en dood tot er één winnaar overblijft. Katniss ( Jennifer Lawrence ) en Peeta ( Josh Hutcherson ) zijn de deelnemers uit district 12 en moeten zien te overleven in de games.
De boeken van Collins zijn zeker niet makkelijk te verfilmen. Ze zijn geschreven in eerste persoon en zijn zeer omvangrijk qua beschrijving en achtergrond. Dat neemt niet weg dat de essentie van het boek zeer goed is weergegeven in de film. De sfeer, de manier van filmen en de perfecte cast zou zo uit het boek gehaald kunnen zijn. Een zeer goed begin van een filmreeks.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten