zondag 4 januari 2015

Binnenstad versus Buitenaards

Regisseur en schrijver Joe Cornish werkte aan verschillende TV series, maar met behulp van vriend en collega Edgar Wright ( Hot Fuzz ) maakte hij in 2011 zijn bioscoop debuut met "Attack the Block".
Een groep jonge criminelen uit zuid London onder leiding van Moses ( John Boyega ) overvalt voor de eerste keer een jonge vrouw Sam ( Jodie Whittaker ) en op hetzelfde moment valt er iets uit de lucht. Het blijkt een buitenaards wezen te zijn die de groep uiteindelijk dood. Het lichaam nemen ze mee terug naar hun flatgebouw, maar hierdoor wordt de oorlog verklaard met de wezen die in grote getallen de flat aanvallen. De groep en Sam sluiten een ondenkbaar verbond en gaan samen de strijd aan.
De film is een actie, horror comedy die zich met name richt op de karakters en zet complete mensen neer die tijdens de film een ontwikkeling meemaken. Doordat de 'helden' van de film een groep jonge criminelen zijn, duurt het wel een tijdje voor je achter hen gaat staan, maar uiteindelijk gebeurt dit wel. Leuke maar eigenlijk veel te kleine bijrol voor Nick Frost ( Shaun of the Dead ).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten