zaterdag 10 januari 2015

Wees voorzichtig met wat je wenst

Regisseur Rob Marshall heeft al verschillende musicals verfilmd waaronder 'Annie' en 'Chicago' en zijn laatste film is wederom een musical, "Into the Woods" uit 2014. De film is gebaseerd op de gelijknamige musical uit de jaren 80 van Sondheim en Lapine.
In de film verteld een verhaal van een Bakker ( James Corden ) en zijn vrouw ( Emily Blunt ), die een kind wensen. De Heks ( Meryl Streep ) heeft echter een vloek over hen uitgesproken, waardoor ze onvruchtbaar zijn. Volgens de Heks zal de vloek pas opgeheven worden als zij in het woud vier magische voorwerpen verzamelen. Maar in het woud ontdekken ze Jack (van de bonenstaak), Raponsel, Roodkapje en Assepoester ( Anna Kendrick ) die hun eigen wensen proberen te vervullen. Ze komen tot het inzicht dat het nastreven van hun wens gevolgen heeft voor de anderen en staan voor de keuze: in hoeverre is het vervullen van hun eigen wens belangrijker dan de verantwoordelijkheid voor het welzijn van anderen?
De film is een perfecte combinatie van zoetsappige sprookjes en harde realiteit met mooie liedjes, geweldige beelden en leuke bijrollen van o.a. Johnny Depp als de wolf en Tracey Ullman als de moeder van Jack.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten