woensdag 7 januari 2015

Het laatste hoofdstuk uit Middle-Earth

Met "The Hobbit: The Battle of the Five Armies" komt er een einde aan de avonturen in Middle Earth, maar het had een beter einde kunnen zijn. Het boek had nooit in drie films verfilmt moeten worden, met twee films was het ook goed geweest.
Het laatste deel gaat over Thorin ( Richard Armitage ) die nu terug is op de troon van de Lonely Mountain en geen afstand wil doen van zijn schat. De mensen van Lake Town vormen samen een leger met de elfen om het op te nemen tegen de dwergen. Maar de Orcs vallen aan en samen moeten ze het nu tegen hen opnemen.
De film ziet er zeer spectaculair uit, maar is op sommige punten wel erg CGI en ziet er hierdoor minder echt uit dan de LOTR films. Het laatse deel heeft ook weinig van een verhaal en moet het dus alleen van zijn actie hebben en dat is jammer. Na alle actie, is er weinig afronding en blijven er veel vragen over. Misschien komt dit meer aan de orde in de extended versie van de film. Een vermakelijke film, maar de geest van Tolkien is in dit laatste deel niet echt meer terug te vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten