vrijdag 9 januari 2015

Soms moet je een beetje verdwalen om jezelf te vinden

We kennen Simon Pegg vooral van zijn komische rollen in films als Hot Fuzz en Paul en zelfs in de Star Trek en Mission Impossible film is hij toch de komische noot, maar in "Hector and the Search for Happiness" uit 2014 laat hij zich van een andere kant zien.
Hector ( Pegg ) is een psychiater die een beetje is vastgeroest in een vast patroon samen met zijn vriendin Clara ( Rosamund Pike ). Als hij het even niet meer ziet zitten besluit hij om op een wereldreis te gaan in de zoektocht naar het geheim van geluk.
De film is een beetje een mannelijke variant van 'Eat Pray Love' en Pegg laat zien dat hij ook gewoon een goede acteur is en serieuze rollen ook aan kan. Dat neemt niet weg dat er ook zeer veel humor in de film zit, maar daarnaast zet het je ook aan het denken wat geluk voor jou betekend. Regisseur Peter Chelsom brengt de reis prachtig in beeld, onder andere door het gebruik van animatie in het geluks dagboek en prachtige beelden van China en Afrika.
Naast Pegg en Pike zijn er ook mooie bijrollen voor o.a. Jean Reno, Stellan Skarsgard, Toni Collette en onze eigen Barry Atsma.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten