donderdag 8 januari 2015

Vanavond als ik slaap, zal mijn geest alles wissen wat ik vandaag weet

Het thema van geheugenverlies is natuurlijk al vaker in films gebruikt zoals bijvoorbeeld in 'Memento' en '50 first dates', maar de film "Before I Go to Sleep" geeft er toch weer een iets andere wending aan.
Christine ( Nicole Kidman ) wordt elke dag wakker en herinnert zich niets. Van Ben ( Colin Firth ), de man die naast haar ligt krijgt ze iedere dag te horen dat ze getrouwd zijn en dat ze door een ongeluk zich niets kan herinneren. Neuroloog Dr. Nash ( Mark Strong ) wil Christine helpen en raad haar aan om een video dagboek bij te houden. Hij belt haar iedere ochtend om te vertellen waar de camera is. Maar er komen steeds meer dingen aan het licht waardoor Christine aan alles om haar heen gaat twijfelen.
De film is geschreven en geregisseerd door Rowan Joffe ( schrijver van 28 Weeks Later ) en is gebaseerd op de bestseller van S.J. Watson. In plaats van een dagboek wordt er gebruik gemaakt van een video dagboek wat de film absoluut ten goede komt want niets is zo saai als naar schrijvende mensen te kijken. Kidman zet een zeer goede prestatie neer gezien het feit dat ze iedere dag weer opnieuw beleeft en soms emoties moet krijgen door te kijken naar filmpjes van zichzelf. Firth en Strong maken de film compleet en zorgen dat je als kijker je ook steeds weer blijft afvragen hoe het zit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten