dinsdag 13 januari 2015

Hij zag de wereld op een manier die niemand had kunnen voorstellen.

Ron Howard was in de jaren 70 en 80 bekend als 'Richie Cunningham' uit de serie 'Happy Days', maar maakte al in 1969 zijn eerste korte films als regisseur. Nu is hij vooral bekend van films als 'The Da Vinci Code, Apollo 13 en Rush. In 2001 verfilmde hij het leven van wiskundig genie John Nash in de film "A Beautiful Mind".
John Nash ( Russel Crowe ) bedenkt halverwege de jaren vijftig een revolutionaire economische theorie. Nash wordt onder anderen opgemerkt door Parcher ( Ed Harris ), die bij een geheime overheidsorganisatie werkt, die hem vraagt om zijn wiskundig talent in te zetten om geheime codes van de communisten te ontcijferen.Langzaam aan bezwijkt Nash onder de druk en stress en dit zorgt ook voor de nodige complicaties in zijn huwelijk met Alicia Nash ( Jennifer Connelly ).
Howard maakte hiermee een prachtige film en verdiende hiermee ook de Oscars voor beste film en regie. Hij weet topprestaties uit zowel Crowe als Connelly ( die ook een Oscar won voor haar rol ) te krijgen en neemt de kijker mee op een geweldige reis in het bijzonder leven van Nash. Dit is nou echt zo'n film die je een keer gezien moet hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten