woensdag 14 januari 2015

Balalalala

In 2009 werd Marvel Comics overgenomen door Disney en het heeft even geduurd, maar nu is er dan een film uitgekomen die gebaseerd is op karakters uit de comics, "Big Hero 6".
Tijdens een brand in de universiteit komt de broer van wizkid Hiro ( Ryan Potter ) om het leven. Als Hiro opgesloten in zijn kamer zit ontdekt hij Baymax, een dikke gezondheidsrobot die zijn broer had ontwikkeld en Baymax help Hiro om de dader van de brand te zoeken en om het verdriet over het verlies van zijn broer te verhelpen. Samen met vier vrienden van de universiteit die Hiro omtovert tot high tech helden gaan ze de strijd aan.
De animatie in deze film is geweldig. De stad die een combinatie is van Tokyo en San Fransicso en zorgt voor een zeer unieke omgeving. Baymax, die een opblaasbare robot is steelt elke scene waar hij in is, en vooral de 'fist-bump' is hilarisch. De film gaat goed om met de verschillende thema's waaronder verlies en verdriet, maar daarnaast is er ook veel om te lachen, strakke actie en een goede bad-guy. Het is misschien niet helemaal wat je verwacht van een Disney film, maar dat maakt het juist zo onverwacht en uniek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten