vrijdag 13 februari 2015

De grote ontsnapping

Toy Story luide in 1995 een nieuwe vorm van animatie in, de computer animatie en vier jaar later kreeg het een vervolg met Toy Story 2. Het duurde vervolgens 11 jaar, maar in 2010 was daar de opvolger "Toy Story 3".
De kleine Andy is ook ouder geworden en maakt zich klaar voor college. Hij wil zijn speelgoed op zolder opbergen, maar de vuilniszak komt per ongeluk bij het afval te staan. Woody ( Tom Hanks ) weet zijn vrienden te redden, maar die hebben het plan gemaakt om naar de dagopvang te gaan. Ze worden met open armen ontvangen door de beer Lotso ( Ned Beatty ), maar die blijkt niet zo knuffelig als hij eruit ziet, waarna de film veranderd in een geanimeerde versie van 'the great escape'.
De animatie is wederom van extreem hoog niveau en zoals we van Pixar gewend zijn is er ook zeer veel aandacht besteed aan het verhaal. Hoewel dit het derde deel is, valt de film niet in herhaling en de nieuwe karakters passen zo perfect dat je bijna zou denken dat ze ook in de vorige films zaten.
Dit keer was de regie in handen van Lee Unkrich ( Finding Nemo, Monsters Inc ) die het overname van John Lasseter die wel samen met Unkrich en Andrew Stanton het verhaal heeft bedacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten