maandag 23 februari 2015

Herinner alles. Vergeef niets.

Na twee sterke Jason Bourne films kwam in 2007 de ultieme Bourne film uit, "The Bourne Ultimatum" en ook voor dit derde deel, net als het tweede lag de regie in handen van Paul Greengrass.
Jason Bourne ( Matt Damon ) gaat verder met de speurtocht naar zijn verleden bij Treadstone, waar hij als Hitman is opgeleid, als een journalist ( Paddy Considine ) een bron heeft die wil vertellen over de Treadstone opvolger Blackbriar. De baas van Blackbriar, Noah Vosen ( David Strathairn ) stuurt zijn agenten achter Bourne aan om hier een definitief einde te maken.
Dit derde deel is een perfecte afsluiting van een trilogie en een superlatief op ieder vlak. Een nog sterker verhaal, heftigere actie, meer spionage, en nog persoonlijker. Damon heeft het karakter tot in zijn vingertoppen te pakken en wijkt niet voor nog meer ruwe actie. Julia Stiles en Joan Allen zijn wederom van de partij en een mooie, hoewel wat korte bijrol voor Albert Finney.
Greengras zet zijn stijl van de tweede film door in dit deel en laat de kijker weer helemaal meeleven bij de achtervolgingen over de daken van Tangiers en door de straten van New york.
Dit is zeker het sterkste deel in de toch al zeer sterke trilogie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten