zaterdag 14 februari 2015

Hij is niet gek. Hij is gewoon op die manier geschreven .

Will Ferrell is zeer sterk in komische rollen in films als 'Old School', 'Anchorman' en 'Blades of Glory' maar in "Stranger than Fiction" uit 2006 laat hij zich van een heel andere kant zien en zien we dat hij gewoon een briljante acteur is.
Harold Crick ( Ferrell ) is een belastingambtenaar met een eentonig en georganiseerd leven. Als Harold op een dag een mysterieuze stem in zijn hoofd hoort die zijn leven beschrijft veranderd zijn geregelde leven. Met de hulp van professor Hilbert ( Dustin Hoffman ) ontdekt hij dat hij de hoofdpersoon in een boek is. De stem is zijn hoofd is van Karen Eiffel ( Emma Thompson ), een excentrieke schrijfster die er bekend om staat om de hoofdpersoon aan het einde van het boek te laten sterven. Kan Harold haar vinden voordat ze klaar is met het schrijven van haar nieuwe boek?
Een prachtig verhaal, sterke regie van Marc Forster ( Finding Neverland ) met mooie rollen van Hoffman, Thompson, Queen Latifah en Maggy Gyllenhaal, maar bovenal Ferrell. Hij speelt de hele film zeer serieus en weet zoveel emotie in het karakter te brengen dat je je afvraagt waarom hij soms zijn tijd verspeelt met comedy rollen als hij dit zo goed kan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten