maandag 16 februari 2015

Hoe is uw dorst naar avontuur, kapitein?

Regisseur Steven Spielberg had het idee om een echte film te maken op basis van de Kuifje stripboeken van Hergé, maar toen hij Peter Jackson belde om te vragen of zijn special effects bedrijf Weta Digital een digitale hond Bobbie wilde maken kwam de grote Kuifje fan Jackson met een ander idee. De enige manier om de wereld van Hergé recht te doen was met computer animatie gestuurd door motion capture en zo kwam de in 2011 de film "The Adventures of Tintin".
Verslaggever Tintin ( Jamie Bell ) koopt en model schip van de Eenhoorn en komt erachter dat het samen met nog twee schepen de aanwijzingen in zich heeft om de verloren schat van de Eenhoorn te vinden. Als hij wordt ontvoerd door Sakharine ( Daniel Craig ) en mee wordt genomen om een schip komt hij de gevangen genomen Captain Haddock ( Andy Serkis ) tegen die een nazaat van de Eenhoorn kapitein te zijn.
Het verhaal van de film is eigenlijk een combinatie van 3 stripboeken, maar komt als origine verhaal zeer goed uit de verf. De animatie ziet er geweldig uit en het avontuur en de humor passen perfect bij een Kuifje verhaal. Met veel respect voor de platte stripboeken brengt Spielberg de karakters naar een heuse 3D wereld, maar geeft er een zeer eigen draai aan. Voor 2016 staat een vervolg gepland, alleen draaien Jackon en Spielberg de rollen van regisseur en producent dan om 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten