zondag 15 februari 2015

De meeste zijn gekomen om ons te vernietigen. Sommigen zijn gekomen om ons te beschermen.

In 2007 liet regisseur Michael Bay ( Bad Boys ) menig jongensdroom uitkomen met de live action versie van "Transformers", gebaseerd op het bekende speelgoed en de tekenfilm uit de jaren tachtig.
De aloude strijd tussen de twee buitenaardse rassen, de Autobots onder leiding van Optimus Prime en de Decepticons onder leiding van Megatron komt naar de aarde als blijkt dat de Allspark, een mythische talisman met ultieme kracht zich hier bevind. Sam Witwicky ( Shia LaBeouf ) blijkt de aanwijzing naar de locatie te hebben zonder dat hij het weet waardoor zijn leven in gevaar komt en de Autobots hem te hulp schieten.
De transformatie van auto naar robot en omgekeerd is een visueel spektakel en is beter dan iedereen zou denken die de tekenfilms heeft gezien. Daarnaast is de actie van zeer hoog niveau en zit er veel humor in het verhaal. Het blijft natuurlijk altijd moeilijk om een film te maken van speelgoed en een tekenfilm, maar het verhaal zit sterk in elkaar en voldoet aan de verwachtingen van een transformers verhaal. Met mooie rollen voor Jon Voight, Megan Fox, Josh Duhamel en een erg grappige en zeer sterke John Turturro.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten