vrijdag 20 februari 2015

Geen Plan. Geen back-up. Geen Keuze.

Na zijn werk als regisseur in animatie bij 'The Simpsons', 'The Iron Giant', 'The Incredibles' en 'Ratatouille' maakte Brad Bird de stap naar een live action film met de vierde Mission Impossible film. In 2011 kwam "Mission: Impossible - Ghost Protocol" in de bioscoop en dit was een geweldig live action debuut van Bird.
Na een aanslag op het Kremlin waar Ethan Hunt ( Tom Cruise ) een missie uitvoerde wordt het IMF ontbonden omdat ze verdacht worden van deze aanslag. Hunt moet nu met zijn team, bestaande uit Benji ( Simon Pegg ), Jane ( Paula Patton ) en Brandt ( Jeremy Renner ) zelf de naam van de organisatie zuiveren en achter de echte dader Hendricks ( Michael Nyqvist ) aan die een kernoorlog wil beginnen.
De actie en de stunts die Cruise zelf doet, zoals op het hoogste gebouw ter wereld in Dubai te klimmen, zijn werkelijk adembenemend en van een ongekend niveau. De film zit sterk in elkaar, bezoekt fantastische locaties over de wereld en laat zien wat een echte Mission Impossible film in zich moet hebben; humor, actie, stunts en Tom Cruise. Bird laat zien dat hij een geweldig oog heeft voor film, en zet de camera vaak op plekken neer die je niet snel zou verwachten. Dit is misschien te danken aan zijn animatie verleden, omdat je daar ook de camera kan neerzetten waar je maar wilt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten