zaterdag 21 februari 2015

Wie is Jason Bourne ?

Na het maken van de independent film 'Swingers' werd aan regisseur Doug Liman gevraagd wat zijn volgende film zou worden en hij wilde graag een verfilming maken van het boek the Bourne Identity van Robert Ludlum. Maar dat duurde langer dan verwacht en dus maakte hij eerste de independent film 'Go'. Maar na vijf jaar kon hij dan toch zijn eerste studio film maken en dus kwam in 2002 "The Bourne Identity" in de bioscoop.
Jason Bourne ( Matt Damon ) wordt half dood uit het water gehaald en weet niet meer wie hij is. Met als enige aanwijzing een Zwitsers rekeningnummer gaat hij op een zoektocht naar zichzelf. Al snel komt hij erachter dat er veel mensen achter hem aan zitten en hem dood willen en om te ontsnappen vraagt hij de hulp van Marie ( Franka Potente ).
De film gaat terug naar de basis van spionage films zonder veel gadgets, explosies en onrealistische situaties, maar met sterke actie, gevoel voor personages, kwetsbaarheid van het hoofdpersonage en geweldige achtervolgingen. Daarnaast wordt de film gevuld met sterke rollen van o.a. Brian Cox, Clive Owen, Chris Cooper en Julia Stiles.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten