zondag 22 februari 2015

Ze stalen zijn identiteit. Nu wil hij het terug.

Twee jaar na 'The Bourne Identity' kwam er een nieuwe Bourne film uit, "The Bourne Supremacy", dit maal onder regie van Paul Greengrass.
Twee jaar na de gebeurtenissen uit deel 1 leeft Jason Bourne ( Matt Damon ) samen met zijn vriendin Marie ( Franka Potente ) in India. Maar als er een moord wordt gepleegd in Berlijn waar de vingerafdrukken van Bourne worden gevonden, en vervolgens Marie wordt vermoord door hitman Kirill ( Karl Urban ) wordt Jason gedwongen om zijn leven als hitman weer op te pakken en wordt hij op de hielen gezeten door de CIA onder leiding van Pam Landy ( Joan Allen ).
Greengrass pakt de sfeer uit het eerste deel en gaat hier naadloos in verder, maar brengt het dit keer nog persoonlijker en nog heftiger. De actie is ruwer, grover en intenser en als kijker heb je het gevoel dat je naast Bourne staat tijdens de gevechten en tijdens de achtervolgingen lijk je op de passagiers stoel te zitten. Ook dit keer is het een zeer geslaagde spionage film, met dit keer iets meer verhaal, en we komen weer iets meer over het verleden van Bourne te weten. Damon heeft hiermee een rol gevonden die hem qua acteren, en qua fysieke actie zeer goed liggen en die hij een enorme emotionele lading kan geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten