vrijdag 27 februari 2015

Kleine mensen, grote avonturen

Nederland heeft een goede reputatie wat betreft kinderfilms en producent Burny Bos is daar mede verantwoordelijk voor. Hij heeft al vele kinderfilms die gebaseerd zijn op de boeken van Annie M.G. Schmidt geproduceerd zoals Abeltje, Minous, Pluk van de Petteflet en "Wiplala" uit 2014. Regisseur Tim Oliehoek ( Vet Hard, Chez Nous ) brengt het hartverwarmende verhaal van het 10cm kleine mannetje naar het grote scherm.
Johannes ( Sasha Mylanus ) vindt de kleine Wiplala ( Géza Weisz ) in zijn keukenkast en komt erachter dat hij kan toveren, of eigenlijk tinkelen. Heen tinkelen gaat hem zeer goed af, alleen terug tinkelen lukt Wiplala nog niet zo goed, dus als hij Johannes, zijn zus Nella Delle ( Kee Ketelaar ) en hun vader ( Peter Paul Muller ) per ongeluk net zo klein tinkelt als hijzelf begint er een spannend avontuur van kleine mensen in een hele grote stad.
Dit is een echte familiefilm met een mooi en soms ook emotioneel verhaal, heel veel leuke actie, humor en geweldige effecten. Het is een soort 'Honey, I Shrunk the Kids', maar met nog veel meer spanning en humor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten