zondag 8 februari 2015

Verwacht het onmogelijke

Eind jaren 60 en begin jaren 70 werd de spionage serie 'Mission: Impossible' uitgezonden. Hierbij werd een groep agenten op zeer gevoelige missies gestuurd. In 1996 bracht regisseur Brian De Palma de serie naar het grote scherm als "Mission: Impossible".
Jim Phelps ( Jon Voight ) word naar Praag gestuurd voor een missie om de diefstal van geheime informatie te voorkomen. Zijn vrouw Claire ( Emmanuelle Béart ) en zijn vertrouwde partner Ethan Hunt ( Tom Cruise ) maken deel  van het team. Helaas gaat er iets vreselijk mis en de missie is mislukt, met Hunt als enige overlevende waardoor hij verdacht wordt van het laten mislukken van de missie. Hij moet nu de meest onorthodoxe methoden gebruiken om zijn naam te zuiveren.
De film zit behoorlijk ingewikkeld in elkaar, maar blijft altijd boeiend door de interessante karakters, de James Bond achtige gadgets en geweldige actie. Cruise heeft in Hunt zijn ultieme karakter gevonden waar hij zijn liefde voor stunts heerlijk kan botvieren. De actie is daardoor nog intenser, omdat je ziet dat hij het echt allemaal zelf doet. Inmiddels wordt er gewerkt aan een vijfde 'Mission' film en deze heeft wederom een andere regisseur aan het roer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten