woensdag 11 februari 2015

Soms sla je de spijker op de kop, soms slaat de spijker jou in de kop

Als een regisseur niet tevreden is met de film die hij gemaakt heeft en zich terugtrekt wordt de film vaak uitgebracht onder het pseudoniem 'Alan Smithee'. David O. Russel ( American Hustle, Three Kings ) koos bij de film "Accidental Love" uit 2015 het pseudoniem Stephen Greene. Deze al in 2008 gefilmde politieke satire krijgt in 2015 eindelijk een release, maar Russel wilde inmiddels niets meer met de film te maken hebben.
De serveerster Alice ( Jessica Biel ) krijgt op de dag dat haar vriend Scott ( James Marsden ) haar ten huwelijk vraagt per ongeluk een spijker in haar hoofd waardoor ze onverwachte dingen doet. Ze heeft geen verzekering en kan dus niet voor de operatie betalen. Ze trekt met lotgenoten naar Washington om de hulp te vragen van de naïeve senator Howard ( Jake Gyllenhaal ) om een gezondheidswet aanpassing door te voeren.
Wat een goede politieke satire had kunnen worden is een wat flauwe, hier en daar grappige, maar vrij onsamenhangende film geworden die net geen comedy, net geen satire, net geen politieke aanval en net geen romantische film is. Biel doet zeker haar best wat de film nog wel draagbaar maakt, maar Russel trok hier verstandig zijn handen vanaf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten