woensdag 18 februari 2015

De moed van één zal de wereld veranderen

Wat begon als het spel in deel 1, vatte vlam in deel 2 en nu is er het begin van het einde. "The Hunger Games: Mockingjay - Part 1" is de derde Hunger Games film en samen met Part 2 dat later dit jaar uitkomt is het het verhaal van het laatste boek in de trilogie van Suzanne Collins.
Aan het einde van deel 2 vernietigde Katniss Everdeen ( Jennifer Lawrence ) de Hunger Games voor altijd en door de rebellen van het verloren gewaande 13de district is ze nu samen met Gale ( Liam Hemsworth ) naar de ondergrondse basis gebracht die onder leiding staat van President Cole ( Jullianne Moore ) samen met Plutarch ( Philip Seymour Hoffman ). Katniss wordt de 'Mockingjay' het symbool van de opstand van de districten van Panem tegen het bewind van President Snow ( Donald Sutherland).
Dit derde deel is net als deel 2 geregisseerd door Francis Lawrence en hij zet zijn sfeer door in deze film en laat een goed visueel verhaal zien. Het enige probleem is dat er niet heel veel gebeurt in de film en dit een bijna twee uur durende opzet is voor de definitieve strijd in Panem. Was de film niet in twee delen opgedeeld dan had de derde film er waarschijnlijk een stuk vlotter uitgezien. Dat neemt niet weg dat dit een geweldige opbouw is en de kijker zich alleen maar meer kan wensen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten