zaterdag 28 februari 2015

In de ruimte hoort niemand je schreeuwen.

Nu bekend is geworden dat er weer een nieuwe 'Alien' gemaakt gaat worden is het leuk om weer eens de allereerste film te bekijken, "Alien" uit 1979 van regisseur Ridley Scott ( Gladiator ).
Het commerciële ruimteschip Nostromo ontvangt een noodoproep van een onontgonnen planeet. Na het zoeken naar overlevenden zet de bemanning waaronder Dallas ( Tom Skerritt ), Kane ( John Hurt ) en Ripley ( Sigourney Weaver ) de weg naar huis voort, maar ze komen er achter dat ze niet meer alleen zijn.
Scott zet een zeer atmosferische en beklemmende film neer met een perfect tempo en sterke montage wat zorgt voor angst en vrees voor iets onbekends. De Alien was ontworpen door H.R. Giger en omdat dit nog een tijd ver voor de computer effecten was, was het een man in een pak. Dit werkte absoluut in het voordeel van Scott, aangezien hij de Alien maar zeer beperkt in beeld nam, waardoor de angst voor het onbekende nog veel groter werd.
De succesvolle film heeft inmiddels als 3 officiele vervolgen gekregen, 'Aliens' uit 1986, Alien3 uit 1992 en 'Alien: Resurrection' uit 1997 en nu staat het volgende deel op de planning voor 2017, met wederom Sigourney Weaver in de rol van Ripley.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten