zaterdag 7 februari 2015

Er is geen gerechtigheid zonder zonde.

Geen enkele comic verfilming weet zo goed de essentie en de look van het originele materiaal vast te leggen als "Sin City" uit 2005. De film is gebaseerd op 4 verhalen uit de graphic novel reeks van Frank Miller, die samen met Robert Rodriguez ( Spy Kids ) ook de regie in handen nam. Een veel gevallen zit je gewoon letterlijk naar een beeld uit de boeken te kijken en dit zorgt voor de ultieme Sin city beleving.
De film die de donkere en ellendig stad, Basin City verkent, en het verhaal vertelt van verschillende mensen, die allemaal gevangen zijn in hevige corruptie.
Deze geweldige film noir gaf een nieuwe impuls aan de mogelijkheden met digitale films waarbij het grootste gedeelte op lege 'green screen' sets is opgenomen. Een geweldige cast met o.a. Bruce Willis, Clive Owen, Jessica Alba, Benicio Del Toro en Rutger Hauer, een geweldig verhaal, of eigenlijk vier geweldige verhalen die perfect in elkaar passen, een unieke look en geweldige actie maken dit tot een zeer speciale film ervaring.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten