zaterdag 31 oktober 2015

Op koers voor problemen

Normaal schrijft regisseur Judd Apatow de films die hij regisseert ook zelf, maar "Trainwreck" uit 2015 is hierop een uitzondering. De film is namelijk geschreven door stand-up comedian Amy Schumer die zelf ook de hoofdrol voor haar rekening nam.
Sinds de scheiding van haar ouders als kind gelooft Amy ( Amy Schumer ) niet in monogamie en haar liefdesleven is dan ook een aaneenschakeling van one night stands. Maar dan wordt ze door haar baas naar dokter Aaron ( Bill Hader ) gestuurd om een artikel over hem te schrijven en ze valt compleet voor hem, maar weet niet goed wat ze hier mee aanmoet.
Schumer laat zien dat ze naast stand up comedy ook nog eens kan acteren, maar laat ook zien dat het schrijven van een film toch ook echt een vak is. De karakters zijn redelijk ontwikkeld, maar maken niet echt een evolutie door, en het plot is wat voorspelbaar en loopt langzaam uit tot een cliché rom-com. Dat neemt niet weg dat er veel humor in zit en leuke cameo's van basketballers LeBron James en Amar'e Stoudmire. Als Apatow zelf geschreven had was de film waarschijnlijk iets beter uitgevallen, maar het is zeker geen slecht begin van Schumer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten