dinsdag 8 juli 2014

2 kikkers 1 varken, totale chaos

Het is inmiddels 35 jaar geleden dat de eerste Muppet film werd gemaakt die gebaseerd was op de Muppets TV serie uit de jaren 70 en 80. In 2011 blies regisseur James Bobin nieuw leven in de franchise met een nieuwe Muppet film met hoofdrollen voor Jason Siegel ( die ook het schrijven voor zijn rekening nam ) en Amy Adams. En Bobin kon er nog geen genoeg van krijgen wat hij komt nu met "Muppets Most Wanted" die begint waar de vorige film eindigde.
Kermit wordt overgehaald door Dominic Badguy ( Ricky Gervais ) om een tour door Europa te doen nu de Muppets weer allemaal bij elkaar zijn. Zijn plaats wordt echter ingenomen door de gevaarlijkste kikker ter wereld, Constantine die samen met Badguy een aantal inbraken wil plegen in Europa. Kermit wordt opgesloten in de gevangenis met Nadya ( Tina Fey ) als directrice en Danny Trejo en Ray Liotta als medegevangenen.
De film is een combinatie van musical, crime, avontuur en humor met zeer veel leuke kleine cameo's van o.a. Usher, P Diddy, Celine Dion, Lady Gaga, Salma Hayek, Toby Jones en Christoph Waltz. Was de eerste film nog wat meer gericht op kinderen, bij deze film zullen de kids de subtiele humor niet helemaal begrijpen, maar er valt ook voor hen genoeg te lachen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten