woensdag 23 juli 2014

Wat jou anders maakt, maakt je gevaarlijk

Met "Divergent" start weer een nieuwe verfilming van een boeken trilogie voor jong volwassenen in de stijl van The Hunger Games.
In de film is een een toekomstig Chicago na een appocalypse opgedeeld in vijf fracties, elk met een bepaald kenmerk; Oprechtheid, Zelfverloochening, Onverschrokkenheid, Vriendschap en Eruditie. De jongeren worden getest in welke fractie ze horen en mogen daarna zelf kiezen in welke fractie ze voor de rest van hun leven willen wonen. Beatrice ( Shailene Woodley ) komt als Divergent uit de test wat betekend dat ze bij geen enkele fractie hoort en ze kiest vervolgens voor een andere fractie dan waar ze is geboren. Daar moet ontmoet ze de mysterieuze Four ( Theo James ) en wordt ze met alle nieuwkomers als initiatie in de fractie zwaar mentaal en fysiek getest. Als ze erachter komt dat iedereen die Divergent is wordt opgejaagd en gedood moet ze vrezen voor haar eigen leven.
De film is geregisseerd door Neil Burger ( The Illusionist ) en is een sterk begin voor de trilogie naar de boeken van Veronica Roth. Het neemt zijn tijd om het verhaal te vertellen en een goede basis te leggen. Woodley maakt veel indruk en er zijn goede bijrollen voor Ashley Judd, Maggie Q en Kate Winslet. Het probleem met dit soort trilogie verfilmingen is dat je zo lang moet wachten tot het volgende deel komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten