woensdag 16 juli 2014

Het leven is prachtig

Naast acteur is Roberto Benigni ook schrijver en regisseur van films waar hij dan vervolgens zelf ook weer de hoofdrol in speelt. Het beste voorbeeld hiervan is "La vita è bella" uit 1997.
Guido ( Benigni ) is een zorgeloze joodse accountant in Italië in de jaren 30. Zijn leven kan niet stuk als hij verliefd word op een mooie vrouw uit een nabijgelegen dorp. Ze trouwen en krijgen samen een zoon en leven gelukkig totdat de Duitse troepen Italië bezetten. Als hij met zijn zoon in een concentratiekamp komt doet hij er alles aan om zijn zoon voor de gruwelen van het kamp te beschermen. Hij doet net alsof het leven daar een spel is en je met allerlei dingen punten kan verdienen met als hoofdprijs het rijden op een tank.
Dit is nou zo'n film die je echt eens gezien moet hebben. Het is een film met een mooi boodschap; liefde een hoop kunnen de meest verschrikkelijk momenten doorstaan. Benigni kreeg ook niet voor niets de Oscar voor beste mannelijke hoofdrol en nominaties voor beste film, screenplay en regisseur.
Ook voor mensen die normaal niet van oorlogsfilms houden is dit toch een aanrader.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten