donderdag 31 juli 2014

Wij vertrouwen in helden

Na zijn origine verhaal in Captain America: the first Avenger en zijn eerste groepsoptreden in The Avengers keert Chris Evans terug in de titel rol van "Captain America: The Winter Soldier".
Steve Rogers heeft nog steeds moeite om te wennen aan zijn nieuwe leefomgeving, maar vind steun in zijn werk voor S.H.I.E.L.D.. Als directeur Nick Fury ( Samuel L. Jackson ) wordt vermoord stort ook die wereld in en weet hij niet wie hij nog kan vertrouwen. HYDRA blijkt S.H.I.E.L.D. geinfiltreerd te hebben en heeft de perfecte huurmoordenaar gecreëerd met The Winter Soldier.
Samen met Black Widow ( Scarlett Johansson ) gaat Rogers de ultieme strijd aan.
De Marvel verfilmingen van de laatste paar jaar zijn zeer vernieuwend in het genre. Ze laten niet alleen de superhelden zien, maar verdiepen zich ook in de mensen achter de maskers. De onderlinge relaties spelen een nog belangrijkere rol. Natuurlijk is de actie weer top en krijgt de kijker wat hij verwacht van een comicbook verfilming, maar het is niet alleen maar dom vermaak. Het hele Marvel universum wordt zeer realistisch neergezet waardoor je echt meeleeft met de karakters.
Met mooie bijrollen voor Robert Redford, Anthony Mackie, Cobie Smulders en natuurlijk bedenker Stan Lee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten