donderdag 3 juli 2014

Gisteren was Dr Will Caster alleen maar mens

Wally Pfister was de vaste cinematograaf van regisseur Christopher Nolan sinds Memento tot aan de laatste Batman film. Met "Transcendence" maakt hij zijn debuut als regisseur. Je kan aan de film goed zien dat hij de nodige visuele ervaring heeft, maar er had meer ingezeten dan alleen een mooie film.
Het draait om Dr. Will Caster ( Johnny Depp ) een revolutionaire onderzoeker naar kunstmatige intelligentie die werkt om een zelfbewuste machine te maken met de collectieve intelligentie van alles wat we ooit hebben geleerd gecombineerd met een volledig scala aan menselijk emoties. Als hij het doel wordt van anti technologie extremisten en stralingsziekte oploopt waagt hij zelf de volgende stap en upload zichzelf met hulp van zijn vrouw Evelyn ( Rebecca Hall ) en vriend Max ( Paul Bettany ) in de computer. 

Het verhaal bied veel perspectief en had beter uitgewerkt kunnen worden, maar het blijft allemaal wat op de vlakte. Kortom, de beelden zijn mooi en dit zorgt voor een vermakelijke film, maar er had meer uitgehaald kunnen worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten