zondag 27 juli 2014

Geen paniek !

Wat begon in 1978 als een radio hoorspel, kreeg een vervolg als tv serie in 1981, werd in uitgebreide versie beschreven in 5 boeken tussen 1979 en 1992 en werd ook nog eens uitgegeven als computerspel. Het enige wat er nog ontbrak was een film, maar daar kwam in 2005 verandering in met de film "The Hitchhiker's Guide to the Galaxy" van regisseur Garth Jennings.
Alle varianten van het verhaal komen uit het brein van Douglas Adams en hoewel iedere versie anders is, blijft de hoofdlijn hetzelfde.
Arthur Dent ( Martin Freeman ) ontsnapt samen met zijn vriend Ford Prefect ( Mos Def ) van de aarde vlak voordat deze wordt opgeblazen. Ford blijkt geen mens te zijn maar van een andere planeet te komen. Hij is onderzoeker voor de Hitchhiker's Guide to the Galaxy. Ze belanden op het schip 'The Heart of Gold' samen met een depressieve robot ( met de stem van Alan Rickman, een zelfingenomen president van het universum ( Sam Rockwell) die opzoek is naar de ultieme vraag en Trillian ( Zooey Deschanel ) de andere laatste aardbewoner.
Het plot van de film wijkt behoorlijk af van het eerste boek, maar dat was ook werkelijk onfilmbaar. Alle versies van het verhaal dienen apart te worden bekeken en de film is zeker het kijken waard. Heerlijk Britse humor en de meest fantastische effecten, creaties en teksten komen voorbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten