zaterdag 19 juli 2014

Voorbij de duisternis, ligt grootheid.

In 2009 kwam regisseur J.J. Abrams ( Lost, Alias ) met een nieuwe interpretatie van Star Trek. De meningen waren verdeeld. De fans van oude TV series waren niet allemaal gecharmeerd van dit origine verhaal van Captain Kirk ( Chris Pine ) en Mr Spock ( Zachary Quinto ). Maar de film was een goede reboot en dus kwam in 2013 een vervolg met "Star Trek: Into Darkness".
Nadat er een aanslag is gepleegd op het archief van Star Fleet door een persoon uit de eigen organisatie wordt Kirk en zijn crew op aan klopjacht gestuurd om hem te vernietigen.
De vertrouwde gezichten uit de eerste film, Bones ( Karl Urban ), Uhura ( Zoe Saldana ), Chekov ( Anton Yelchin ) Sulu ( John Cho ) en Scotty ( Simon Pegg ) zijn terug en laten wederom zien dat ze perfect gecast zijn en veel karakteristieken vertonen van de originele karakters uit de serie. Benedict Cumberbatch speelt een geweldige Khan, een oude bekende in de Star Trek community en oud robocop Peter Weller is te zien als admiraal Marcus.
Er zit waarschijnlijk meer actie en special effects in deze film dan in de gehele oude serie van Star Trek, maar voor een film liefhebber zit er ook een goed verhaal, sterke karakters en onderlinge vriendschappen die verder worden uitgediept en goed acteerwerk in deze film. Stark Trek is een nieuwe weg ingeslagen en dat is zeker niet verkeerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten