zondag 20 juli 2014

Houston we hebben een probleem

Wat een gewone routinevlucht had moeten worden werd de spannendste ruimtereis ooit. "Apollo 13" zou wederom een vlucht naar de maan maken, wat op aarde niet meer als groot nieuws gezien werd totdat de woorden 'Houston we've had a problem' vanuit de ruimte kwamen.
Regisseur Ron Howard verteld het waargebeurde verhaal van astronauten Jim Lovell ( Tom Hanks ), Fred Haise ( Bill Paxton ) en Jack Swigert ( Kevin Bacon ) die er alles aan moeten doen om weer veilig terug naar aarde te komen nadat hun ruimtevaart zwaar beschadigd raakt. Ze krijgen daarbij de hulp van o.a. back-up astronout Ken Mattingly ( Gary Sinise ) en hoofd van de missie controle Gene Kranz ( Ed Harris).
De beelden van de lancering zijn adembenemend en ook de beelden in de ruimte zijn geweldig om naar te kijken. Als kijker zit je op het puntje van je stoel en leeft met de karakters mee. Wat een zwarte bladzijde in de geschiedenis van Nasa had kunnen worden werd een ultieme uiting van doorzettingsvermogen en de menselijke wil om nooit op te geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten