zaterdag 12 juli 2014

Waar de Smurf zijn we ?

Als kind ben ik opgegroeid met de Smurfen en dan bedoel ik natuurlijk de tekenfilms van deze kleine blauwe wezentjes. Maar in 2011 bracht regisseur Raja Gosnell ( Scooby-Doo 1 & 2 ) naar het grote scherm als 3D figuurtjes in de echte wereld in "The Smurfs".
Als de tovenaar Gargamel ( Hank Azaria ) de Smurfen uit hun dorpje jaagt komen 6 Smurfen via een magische poort terecht in New York. Gargamel volgt ze en doet er alles aan om de Smurfen te pakken te krijgen. Om van hem te ontsnappen schuilen de Smurfen in het huis van Patrick ( Neil Patrick Harris ) en Grace ( Jayma Mays ). De Smurfen moeten nu een weg terug vinden naar Smurfenland.
De Smurfen zien er ook in 3D geweldig uit en de stemmen die zijn gecast voor de Smurfen zoals Jonathan Winters, Katy Perry, Alan Cumming en Anton Yelchin passen zeer goed bij de karakters. Ook de rollen van Patrick en Grace zijn zeer sterk gecast en geven zowel humor als een hart aan het verhaal. Hank Azaria is geweldig, maar misschien af en toe een beetje te cartoony en over de top.
Al met al een leuke familiefilm waar zowel ouders als kinderen van kunnen genieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten