vrijdag 4 juli 2014

Je zegt geen "sorry" als je iemand neerschiet

Dat Steve Oedekerk goede comedy films kan schrijven heeft hij bewezen met films als Bruce Almighty en The Nutty Proffessor. Bij de film "Nothing to lose" uit 1997 nam hij niet alleen het script voor zijn rekening, ook nam hij de regie in handen.
Nick Beam ( Tim Robbins ) heeft een geweldige baan en een fantastische vrouw maar als hij op een dag iets eerder thuiskomt en hij zijn vrouw in bed aantreft met zijn baas, stort zijn wereld in. In plaats van hen te confronteren stapt hij verdwaasd in zijn auto en rijd weg. Als hij bij een verkeerslicht stop stap autodief T. Paul ( Martin Lawrence ) in en richt zijn pistool op Nick. Maar omdat Nick zijn dag toch niet slechter kon worden stapt hij op het gas en neemt T. met zich mee.
Sinds zijn rol in The Shawshank Redemption werd Tim Robbins vooral gecast in dramatische rollen, maar zijn basis is toch de comedy en dit is goed te zien in deze film. Lawrence en Robbins vormen het perfecte onverwachte koppel en dit zorgt voor veel hilarische momenten. Daarnaast zorgt de combinatie van een sterk verhaal, goede soundtrack en mooie bijrollen van John C. McGinley en Giancarlo Esposito voor een zeer vermakelijke film.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten