donderdag 17 juli 2014

Nul moet gelijk zijn aan honderd procent

Voormalig Monty Python lid en regisseur Terry Gilliam staat bekend om zijn bizarre verhalen, visueel aparte en vaak door de massa niet begrepen films. Zijn laatste in deze rij is "The Zero Theorem". De film is ditmaal niet door hem zef geschreven maar het had zo uit zijn brein kunnen komen.
De film draait om de computer hacker Qohen Leth (Christoph Waltz ) die achter de ultieme vraag probeert te komen, wat is de reden van het menselijke bestaan. Tijdens zijn zoektocht word hij voortdurend in de gaten gehouden door het management ( Matt Damon ), zijn toezichthouder Joby ( David Thewlis ) en word de sexy Bainsley ( Mélanie Thierry ) op hem afgestuurd om hem te verleiden.
Waltz speelt een zeer sterke rol als de contactgestoorde Qohen. Het isolement waar hij zich in begeeft en de waanzin is van zijn gezicht af te lezen. Ook visueel is dit weer een film om van te genieten. Net als vaak bij Gilliam films zal niet iedereen deze film kunnen waarderen en hij haalt misschien het niveau van films als Brasil en Twelve Monkeys niet, maar dit is een absolute aanrader voor de fans.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten